Coreea de Nord intentioneaza sa testeze o racheta cu raza lunga de actiune in perioada 10 - 22 decembrie, anunta presa oficiala de la Phenian, citata de AFP.
Intr-un comunicat transmis agentiei oficiale de presa, Comitetul nord-coreean pentru Tehnologie spatiala anunta ca va incerca sa lanseze pe orbita un satelit, dupa depistarea erorilor comise cu ocazia lansarii esuate din aprilie, scrie Mediafax.

Experti americani avertizasera ca, potrivit imaginilor filmate din satelit, regimul stalinist de la Phenian ar pregati un test de racheta cu raza lunga de actiune.

Consiliul de Securitate ONU a avertizat joi Phenianul sa nu efectueze un asemenea test.

Racheta din aprilie - de tip Taepodong-2, avand o raza de actiune de 6.700 de kilometri - ar fi trebuit sa lanseze pe orbita un satelit de uz civil, potrivit Phenianului, dar expertii occidentali sustin ca a fost o noua etapa de perfectionare a unei rachete cu focos nuclear.

Coreea de Nord incearca de mai multe decenii sa isi perfectioneze tehnologia in acest domeniu. Testele sale s-au dovedit insa prea putin concludente.

Phenianul a efectuat in perioada 2006-2009 doua teste nucleare care i-au atras sanctiuni dure din partea Consiliului de Securitate ONU.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri