Israelul a criticat vehement acordarea, de catre ONU, a statutului de stat observator Palestinei, formatiunile israeliene de dreapta acuzandu-i pe palestinieni ca saboteaza procesul de pace, in timp ce opozitia denunta pasivitatea premierului Benjamin Netanyahu, relateaza AFP.
Reactiile politicienilor si analistilor israelieni sunt polarizate in functie de liniile ideologice stabilite in campania premergatoare alegerilor legislative din 22 ianuarie, potrivit Mediafax.

Cotidianul Israel Hayom, apropiat de premierul Benjamin Netanyahu, titreaza pe prima pagina: "Natiunile Unite recompenseaza terorismul".

Vicepremierul Sylvan Shalom a avertizat chiar ca va recurge la sanctiuni dupa decizia Adunarii Generale ONU de conferire a statutului de stat observator Palestinei.

"Mahmoud Abbas nu a ramas fidel angajamentelor asumate de predecesorul sau, Yasser Arafat, prin Acordurile de la Oslo (1993), care interziceau initiativele unilaterale. Incalcarea acestor acorduri ofera si Israelului dreptul la initiative unilaterale precum aplicarea suveranitatii israeliene in teritorii", a avertizat Shalom.

Chiar daca o astfel de initiativa este improbabila, Israelul ar putea bloca sistemul de colectare a taxelor in numele Autoritatii Palestiniene.

Israelul aproba mii de locuinte suplimentare in Cisiordania


Cabinetul de securitate israelian a aprobat vineri construirea a 3.000 de locuinte suplimentare in Ierusalimul de Est si in coloniile din Cisiordania, in replica la acordarea statutului de stat observator Palestinei de catre Adunarea Generala ONU, relateaza site-ul Ynetnews.com.

De asemenea, Cabinetul israelian de securitate, format din principalii noua ministri, a decis construirea a inca 1.000 de locuinte in zona Maaleh Adumim, in apropiere de Ierusalimul de Est.

Conform unui oficial israelian, statul evreu isi rezerva dreptul unor masuri suplimentare, in conformitate cu "interesele strategice".

Decizia a fost luata dupa ce Adunarea Generala ONU a acordat teritoriilor palestiniene statutul de stat observator.

Activitatile israeliene de colonizare constituie unul dintre obstacolele principale in procesul de pace cu palestinienii.

Vicepremierul israelian Sylvan Shalom avertiza in urma cu cateva ore ca Israelul nu mai are practic nicio obligatie conform Acordurilor de la Oslo: "Presedintele palestinian Mahmoud Abbas nu a ramas fidel angajamentelor asumate de predecesorul sau, Yasser Arafat, prin Acordurile de la Oslo (1993), care interziceau initiativele unilaterale. Incalcarea acestor acorduri ofera si Israelului dreptul la initiative unilaterale precum aplicarea suveranitatii israeliene in teritorii".



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri