Enrique Pena Nieto a fost investit sambata in functia de presedinte al Mexicului in cursul unei sesiuni solemne a Parlamentului mexican marcata de manifestatii violente in strada si proteste ale deputatilor de stanga in interiorul Camerei deputatilor, relateaza AFP.
Aceasta investitura pentru perioada 2012-2018 marcheaza oficial intoarcerea la conducerea statului a Partidului revolutionar institutional (PRI) care a exercitat puterea fara intrerupere intre 1929 si 2000, scrie Mediafax.

"Jur sa sustin si sa apar Constitutia politica a Statelor Unite Mexicane si legile impuse de aceasta si sa imi indeplinesc loial si patriotic functia de presedinte al Republicii pe care poporul mi-a acordat-o", a spus printre altele noul sef de stat cu mana dreapta ridicata.

Dupa depunerea juramantului, presedintele in exercitiu Felipe Calderon, din cadrul Partidului actiunii nationale (PAN, conservator), i-a inmanat succesorului sau emblema prezidentiala in culorile drapelului mexican, verde, alb si rosu. In timpul ceremoniei, deputatii de stanga huiduiau si fluierau in timp ce ceilalti scandau "Mexic! Mexic!".

Pe strazile din jur, aproximativ 3.000 de manifestanti au protestat si cateva sute dintre ei au incercat sa darame gardurile metalice din jurul Parlamentului, lansand cocktailuri molotov, fumigene, pietre si petarde impotriva fortelor de ordine.

Conform serviciilor de urgenta, confruntarile s-au soldat cu aproximativ 20 de raniti, dintre care cinci politisti.

Sursa foto: Angélica Rivera de Peña via Flickr
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri