Jim Press a fost promovat in functia de presedinte al Toyota Motor America de Nord
Toyota Motor sufera in ultimul timp de proasta publicitate prin prezenta in majoritatea tabloidelor prin intermediul (fostului) presedinte caruia i se aduc acuzatii de hartuire sexuala. Luni presedintele a fost inlocuit, in locul sau fiind avansat Jim Press,59 de ani, Director de vanzari SUA, actualmente presedinte Toyota Motor America de Nord.

Jim Press l-a inlocuit pe Hideaki Otaka care a demisionat din functia de CEO si Presedinte Toyota Motor America de Nord.

Otaka, 65 de ani, a facut subiectul unor acuzatii conform carora timp de cateva luni anul trecut a pipait-o si hartuit-o sexual de doua ori pe asistenta sa Sayaka Kobayashi, in varsta de 42 de ani. Luni, 1 Mai, Kobayashi a dat in judecata pe Otaka si Toyota in cadrul Curtii Supreme de la New York, solicitand daune in valoare de 190mil $. Procesul a beneficiat de publicitate la scara larga.

Pentru a preveni alte cazuri de hartuire sexuala Toyota a luat masuri speciale:

- Fostul secretar de resurse umane Alexis Herman va conduce o echipa de 7 oameni pentru a revizui procedurile si politicile corporatiei care privesc hartuirea sexuala. Herman este presedintele Consiliului Administrativ. Din echipa mai fac parte 4 femei.

- Toti directorii Toyota SUA vor participa la traininguri speciale "pentru a-i ajuta sa recunoasca si previna orice comportament inadecvat si sa reactioneze," a transmis producatorul intr-un comunicat.

- O noua polita va predeve ca de acum inainte orice acuzatii de hartuire sexuala sau comportament inadecvat aduse unui director sau presedinte Toyota sa fie raportate direct Consiuliul de directori al unitatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri