Fotbalistul David Beckham, formatia The Beatles, Mick Jagger, Printesa Diana si Robbie Williams se numara printre cele 150 de celebritati, avute in vedere de Banca Nationala a Angliei, ale caror chipuri ar putea fi imprimate pe o noua bancnota de 10 lire sterline, informeaza lefigaro.fr.
Potrivit tabloidului Daily Mail, Banca Nationala a Angliei a publicat o lista cu 150 de personalitati britanice, dintre care va fi aleasa una, al carei chip va ilustra noile bancnote, scrie Mediafax.

Astfel, printre cele 150 de personalitati, ale caror nume au fost sugerate de catre public pentru noua emisiune a bancnotelor de 10 lire sterline figureaza doua "monumente" ale muzicii britanice - trupa The Beatles si Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones -, dar si fostul solist al grupului pop Take That Robbie Williams, care a avut un succes rasunator si in calitate de cantaret solo.

Printre personalitatile avute in vedere pentru aceasta onoare se afla nu doar vedete din industria muzicala, ci si reprezentanti ai monarhiei britanice, vedete din lumea sportului, a literaturii si a politicii. Pe aceasta lista apar numele printesei Diana, decedata in urma unui accident de automobil la Paris in 1997, fotbalistul David Beckham, jucatorul de rugby Jonny Wilkinson. Sunt evocate insa si numele ducelui de Edinburgh, al reginei mama, cel al fostului premier Winston Churchill si cel al activistei pentru drepturile femeilor Emmeline Pankhurst. Trei "uriasi" ai literaturii - William Shakespeare, Geoffrey Chauser si George Orwell - apar pe aceeasi lista, alaturi de oamenii de stiinta Stephen Hawking si Alexander Fleming.

Insa, potrivit tabloidului The Mirror, favoritul este Alan Turing, matematician, criptolog si informatician, autorul articolelor pe baza carora a fost infiintata stiinta informatica, care a condus la aparitia computerului, mort in 1954 dupa ce a fost condamnat, potrivit legislatiei din epoca, pentru faptul ca era homosexual.

Din anul 2000, naturalistul si biologul Charles Darwin, cunoscut in special pentru teoriile sale despre evolutia speciilor si despre selectia naturala, ilustreaza una dintre cele doua fete ale bancnotei de 10 lire sterline. Charles Darwin l-a inlocuit in aceasta postura pe scriitorul Charles Dickens.

Pe cealalta fata a bancnotei de 10 lire, la fel ca pe toate bancnotele britanice, este imprimat chipul reginei Elizabeth a II-a.

Sursa foto: mirror.co.uk
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri