Zona euro pare sa fi depasit cea mai dificila parte a crizei datoriilor suverane, dupa trei ani de ingrijorare privind Grecia si alte tari membre ale uniunii monetare, a declarat ministrul german de Finante, Wolfgang Schäuble, publicatiei germane Bild, scrie Mediafax.
"Cred ca am trecut de ce era mai rau", a spus Schäuble pentru Bild.

Grecia si alte state au recunoscut ca pot iesi din criza doar daca adopta reforme, iar guvernul elen, care a primit doua pachete de imprumuturi externe, "stie ca nu poate impovara excesiv celelalte state din zona euro", a afirmat el.

Schäuble este mai optimist decat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, care a avertizat in decembrie ca nu trebuie sa se renunte la starea de alerta. Merkel a spus ca vede situatia cu optimism precaut, distantandu-se astfel de presedintele francez, Francois
Hollande, care a declarat ca perioada de criza a zonei euro a fost depasita.

Pentru Germania, Schäuble anticipeaza in continuare o crestere economica "adecvata" in 2013.

"Situatia este mai buna decat ne asteptam, ca urmare a legaturilor comerciale cu SUA si Asia", a spus el.

Guvernul de la Berlin asteapta o crestere economica de 1% pentru anul urmator, in timp ce banca centrala a inrautatit estimarea privind avansul PIB la 0,4% in decembrie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri