Pretul petrolului din Golf a crescut peste 72 dolari pe baril, joi dimineata, pe pietele electronice asiatice, ca urmare a problemelor rafinariilor din Texas si a impuscarii unui muncitor american pe platformele petroliere din Nigeria, informeaza Rompres.
Pretul petrolului din Golf a crescut chiar daca Statele Unite au raportat o majorare a rezervelor interne de benzina.

Contractele la termen pentru titeiul 'light, sweet crude', cu livrare in luna iunie, s-a cifrat, luni dimineata, pe pietele electronice asiatice, la 72,42 dolari, in crestere cu 0,29 dolari fata de vineri la inchidere.

Pe de alta parte, in raportul saptamanal, Departamentul Energiei al SUA a raportat o crestere a stocurilor de titei cu 300.000 de barili, ajungand la 347 milioane barili, cu cinci procente peste nivelul din urma cu un an.

Stocurile de benzina au crescut cu 2,4 milioane de barili, pentru a se cifra la 205,1 milioane de barili, in scadere cu aproape patru procente fata de anul trecut. Este a doua saptamana consecutiva de crestere a stocurilor americane de benzina.

Un muncitor american pentru compania de forare Baker Hughes Inc., din Huston, a fost impuscat, miercuri, in Delta Nigerului, acest fapt crescand de asemenea ingrijorarile legate de productia petroliera.

In urma violentelor din Delta Nigerului, care tin de peste trei luni, productia petroliera de 2,5 miliarde de barili pe zi a Nigeriei, cel mai mare producator african de petrol, s-a redus cu peste 20 procente. Cea mai mare parte a platformei petroliere din Delta Nigerului este operata de Royal Dutch Shell PLC.

Ingrijorarea constatnta vine din partea Iranului, care a reinnoit, duminica, amenintarea ca se va retrage din Tratatul Nuclear de Neproliferare, presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, considerand sanctiunile fara nici un sens, in timp ce Parlamentul iranian intentioneaza a pune capat inspectiilor neanuntate la facilitatile sale nucleare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri