Prestigiosul scriitor american Evan S. Connell, nominalizat la premiile Man Booker International in 2009, a murit, la varsta de 88 de ani, din cauze naturale, informeaza bbc.co.uk.
Scriitorul Evan S. Connell a fost descoperit decedat in locuinta sa din orasul american Santa Fe.

De-a lungul carierei sale care s-a intins pe sase decenii, Connell a scris 19 romane, iar in 2009 a fost nominalizat la Man Booker International Prize, pentru intreaga sa activitate.

Doua dintre romanele sale au stat la baza scenariului filmului "Domnul si doamna Bridge/ Mr and Mrs Bridge", lansat in 1990 si in care au jucat Paul Newman si sotia acestuia, Joanne Woodward.

"Mrs Bridge", roman nominalizat la National Book Award, a fost lansat in 1959, iar volumul "Mr Bridge" a fost publicat zece ani mai tarziu.

Cele doua volume semi-autobiografice au fost scrise fiecare din perspectiva personajelor principale si prezinta viata unei familii din clasa de mijloc, din Kansas, in perioada marii depresiuni din anii 1930.

Printre alte romane celebre ale lui Connell se numara "Son of the Morning Star", care a stat la baza unei miniserii TV.

Scriitorul Evan S. Connell, care nu a fost niciodata casatorit, si-a exprimat dorinta, inainte de moarte, de a nu fi oficiate funeralii pentru el.

Sursa foto: captura Dipity.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri