Islamistii stabiliti in nordul statului Mali, ale caror pozitii sunt bombardate de catre fortele franceze, au anuntat ca vor "lovi inima Frantei", potrivit unui oficial din cadrul Miscarii pentru unicitate si jihad in Africa de Vest (Mujao), relateaza AFP, citat de Mediafax.
"Franta a atacat islamul. (...) In numele lui Allah, noi vom lovi inima Frantei", a declarat pentru AFP Abu Dardar, un oficial din cadrul Mujao.
Intervievat cu privire la locul in care "inima" Frantei va fi lovita, Abu Dardar, a afirmat: "Oriunde. La Bamako, in Africa si in Europa".

Franta, care s-a proclamat "in razboi impotriva terorismului" in Mali, a blocat, vineri, inaintarea unor grupari armate islamiste, care controleaza de noua luni nordul Mali, catre centrul tarii si a bombardat pentru prima data, duminica, pozitiile islamiste din nord, la Gao si Kidal, in centrul teritoriilor jihadiste.

Oficialul din cadrul Mujao a facut referire si la soarta a opt ostatici francezi, detinuti la Sahel.

"Vom emite un comunicat in legatura cu ostaticii astazi (luni). Incepand de astazi, toti mujahedinii sunt impreuna", a adaugat el.

Organizatia Al-Qaida in Maghrebul Islamic (AQMI) detine, incepand din 16 septembrie 2010, patru angajati ai grupului nuclear francez Areva si ai subcontractantului Satom, rapiti in Niger, si, incepand din noiembrie 2011, doi francezi capturati in nordul Mali. O a saptea persoana a fost rapita la 20 noiembrie, in vestul Mali, de catre Mujao.

Abu Dardar a refuzat sa ofere un bilant privind pierderile suferite in urma raidurilor elicopterelor si avioanelor franceze de lupta impotriva pozitiilor islamistilor inarmati.

"Nu am nimic de spus, dar toti mujahedinii care au murit, au plecat in rai", a spus el.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri