Profitul net al JP Morgan, cea mai mare banca din SUA in functie de active, a crescut anul trecut cu 12%, la 21,3 miliarde de dolari, de la 19 miliarde de dolari in 2011, in pofida scandalului "balenei" de la bursa londoneza, transmite MarketWatch.
In trimestrul al patrulea, profitul net a urcat cu 53%, de la 3,73 miliarde de dolari in urma cu un an la 5,69 miliarde de dolari, datorita veniturilor record si a cresterii activitatilor de creditare, scrie Mediafax.

Veniturile anuale au stagnat la 99,9 miliarde de dolari, dar in ultimul trimestru au avansat cu 10%, la 24,4 miliarde de dolari.

JP Morgan se afla in centrul atentiei din luna aprilie, din cauza scandalului "balenei" de la bursa londoneza, privind tranzactii complexe cu CDS-uri legate de obligatiuni corporate. In urma acestor tranzactii, banca a inregistrat anul trecut pierderi de peste 6 miliarde de dolari.

Scandalul a afectat reputatia directorului general al JP Morgan James Dimon, care era considerat unul dintre cei mai buni manageri de risc din industria bancara.

JP Morgan a publicat miercuri un raport intern care include erorile si scaparile directorilor implicati in tranzactiile problema, precum directorul de investitii Ina Drew, care a parasit banca, si directorul financiar Douglas Braunstein, care intre timp a devenit vicepresedinte.

Beneficiile destinate directorului general James Dimon pentru 2012 au fost reduse cu 50,2%, la 11,5 milioane de dolari, se arata in raport.

JP Morgan se afla intre 10 banci care au anuntat saptamana trecuta ca vor plati 8,5 miliarde de dolari pentru inchiderea unei investigatii a autoritatilor de reglementare legata de practicile aplicate in confiscarea caselor din cauza neplatii imprumuturilor.

Anterior, JP Morgan anuntase ca va inregistra costuri de 700 de milioane de dolari in trimestrul al patrulea legate de inchiderea investigatiei.

Goldman Sachs si-a triplat profitul anul trecut, la 7,29 miliarde dolari


Goldman Sachs, a cincea mare banca din SUA in functie de active, si-a triplat profitul anul trecut, de la 2,5 miliarde de dolari la 7,29 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate miercuri, citate de Bloomberg.

Veniturile anuale au avansat cu 19%, de la 28,8 miliarde de dolari la 34,2 miliarde de dolari.

Costurile legate de salarii si alte beneficii, inclusiv in actiuni, platite angajatilor, care sunt cele mai mari cheltuieli ale bancii, au crescut cu 6%, la 12,9 miliarde de dolari, si au reprezentat 38% din veniturile din 2012, fata de 42% in 2011.

Aceste costuri au echivalat la 31 decembrie cu 399.506 dolari pentru fiecare din cei 32.400 de angajati ai Goldman Sachs.

In trimestrul al patrulea, profitul net aproape s-a triplat, de la 1,01 miliarde de dolari in 2011 la 2,89 miliarde de dolari.

Veniturile au avansat in ultimul trimestru cu 53%, de la 6,05 miliarde de dolari in urma cu un an la 9,24 miliarde de dolari.

Cheltuielile operationale totale au crescut cu 3%, la 4,92 miliarde dolari.

Rezultatele raportate de Goldman Sachs au depasit asteptarile analistilor.

Directorul general, Lloyd C. Blankfein, a aplicat de la jumatatea anului 2011 un plan de reducere a cheltuielilor cu 1,9 miliarde de dolari, afirmand ca se asteapta la revenirea la crestere a profitului odata cu imbunatatirea conditiilor din economie si de pe pietele financiare.

Redresarea pietei de capital si un profit de 500 de milioane de dolari din vanzarea unui fond de hedging au contribuit la cresterea veniturilor, dupa ce acestea au atins in primul semestru al anului trecut cel mai redus nivel din 2005.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri