Institutul International pentru Dezvoltarea Managementului (IMD) a dat publicitatii Raportul mondial asupra competitivitatii pe anul 2006, clasament care arata ca economia Ungariei a cazut patru locuri, pana pe locul 41, potrivit Rompres. Cu toate acestea, Ungaria a devenit mai atractiva pentru investitiile straine directe (FDI), conform studiilor recente, citate de cotidianul ungar Vilaggazdasag.

Intr-un studiu al firmei de consultanta AT Kearney, studiu facut prin chestionarea managerilor primelor 1.000 de companii din lume, ca cifra de afaceri, a reiesit ca Ungaria se plaseaza pe locul 11 in privinta FDI pentru urmatorii trei ani.

Romania, peste Polonia

Potrivit Anuarului Competitivitatii Mondiale (World Competiviness Yearbook WCY) pe 2006, Romania se afla imediat dupa Italia, ocupanta locului 56, in fata Poloniei (locul 58) si a Croatiei (locul 59), dar in urma Cehiei (locul 31), Ungariei (locul 41), Bulgariei (locul 47), Turciei (locul 51) si Rusiei (locul 54).

IMD a identificat printre aspectele pozitive ale Ungariei cercetarea si dezvoltarea, flexibilitatea serviciilor, cresterea exporturilor si volumul ridicat al FDI. Punctele slabe au fost considerate nivelul redus al angajarilor si deficitul de cont curent.

Statele Unite au fost plasate pe primul loc, in timp ce Venezuela a fost plasata pe 61, ultimul loc al clasamentului. Ungaria a fost depasita cu 10 locuri de Cehia, de Estonia care s-a plasat pe locul 21, dar si de Slovacia. Ungaria a depasit insa Italia, Polonia si Slovenia.

Datorita deficitelor bugetare, Franta si SUA sunt 'doua dintre statele puternic industrializate in care exista cea mai mare diferenta intre performantele guvernelor si performantele economiilor', a subliniat Stphane Garelli, responsabilul institutului elvetian care editeaza Anuarului Competitivitatii Mondiale. China a reusit sa avanseze 12 locuri, ajungand pe pozitia 19.

De asemenea, in timp ce Marea Britanie a castigat un loc (pozitia 21) si Spania a castigat doua locuri (pozitia 36), Germania, cea mai mare economie a zonei euro, a pierdut trei locuri, ajungand pe locul 26.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri