Daca ai mai mult de un salariu minim in conturile de la banca, poti sa spui ca esti mai bogat decat Zimbabwe, statul african care a ramas cu doar 217 dolari in conturi dupa ce si-a platit functionarii, scrie revista Time.
"Saptamana trecuta, cand am platit functionarii publici, aveam doar 217 dolari ramasi in seifurile guvernamentale", a spus ministrul de Finante Tendai Biti, citat de AFP.

El a spus jurnalistilor prezenti ca multi dintre ei au mai multi bani in banca decat are statul in prezent.

Guvernul a avertizat ca lipsa fondurilor ar putea sa ameninte alegerile de anul viitor, care vor costa circa 104 milioane dolari.

Zimbabwe sufera de inflatie galopanta, care a atins in 2008 cifra astronomica de 231 milioane procente, potrivit Telegraph.

Totusi, economia da semne acum de revenire, dupa ce o coalitie de guvernamant a fost formata in 2009, produsul intern brut fiind estimat ca va creste cu 5% in acest an.

Insa, economia este in pericol, in conditiile in care rata somajului este de 95%, potrivit fundatiei americane Heritage.

De asemenea, Zimbabwe este una dintre cele mai corupte tari din lume, fiind pe locul 163 din 174 in clasamentul Transparency International pe 2012.

Mai mult, statul african este cea mai saraca tara din lume conform indicelui mizeriei (saraciei), creat de Arthur Orkum.

Sursa foto: http://www.freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri