Generatii la rand, germanii au fost cei mai insetati bautori de bere, insa potrivit ultimei statistici din aceasta industrie consumul a scazult la un minim nemaiatins de la reunificarea celor doua Germanii. Se gandesc nemtii mai mult la sanatate sau criza financiara a muscat din apetitul bautorilor de bere?
Conform unor statistici guvernamentale, germanii au baut 96,5 milioane de hectolitri de bere anul trecut, o scadere cu 1,8% fata de anul precedent si cel mai scazut nivel din 1990, scrie Associated Press, citata de revista Time.

Deutscher Brauer Bund, asociatia germana a berii, a precizat ca o vara neobisnuit de racoroasa a facut ca cerere pentru bere sa fie redusa. Totusi, trend-ul de scadere a inceput in 2005, iar Der Spiegel vorbeste chiar de moartea industriei de bere germane.

Pe de alta parte, germanii au devenit mai preocupati cu sanatatea de-a lungul anilor si, ca urmare, au inceput a bea mai multa apa decat bere, incepand cu 2002, noteaza jurnalul de business al universitatii Wharton.

In plus, grosul bautorilor de bere, adica tinerii intre 18 si 34 de ani, a scazut, ca urmare a imbatranirii populatiei. Mai mult, tinerii se orienteaza acum si spre alte bauturi alcoolice sau catre vin.

Si cel mai ingrijorator pentru o tara care are o lege a puritatii berii din secolul 15, combinatiile de bere cu suc sau cola reprezinta acum 4,5% din consum.

In concluzie, germanii beau bere mult mai rar. Daca in trecut, germanii nu ezitau sa ia un pahar de bere chiar si la micul dejun, acum conceptul traditional "berea este sanatoasa la orice ora" pare sa fie depasit.

1. Ce v-ar determina sa beti mai putina bere?



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri