Fondul american de investitii NCH Capital a concesionat pe o perioada de 99 de ani un teren de 50 de hectare din insula Corfu de la agentia pentru privatizari a statului elen, urmand sa plateasca 23 de milioane de euro pentru drepturile de exploatare in aceasta perioada, conform Mediafax.
Acordul este primul succes al Greciei implicand un teren de dimensiuni mari din portofoliul imobiliar al statului, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Agentia a anuntat ca un investitor din New York va primi o concesiune de 99 de ani pentru exploatarea terenului de la Kassiopi. Suprafata insulei Corfu este de peste 61.000 de hectare.

Investitiile sunt estimate la circa 75 de milioane de euro, urmand ca proiectul sa genereze mai multe sute de locuri de munca in constructii.

Concesionarea terenului face parte dintr-un plan mai amplu de vanzare de active ale statului, parte a angajamentelor fata de creditorii internationali ai statului elen. Atena a obtinut circa 2 miliarde de euro din privatizari incepand din 2010 si vizeaza venituri de pana la 11 miliarde de euro pana in 2016.

NCH este prezent pe piata romaneasca din anul 1994.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri