Premierul israelian de dreapta, in exercitiu, Benjamin Netanyahu, a fost insarcinat sambata seara, de catre presedintele Shimon Peres, sa constituie o majoritate si sa formeze viitorul Guvern, relateaza AFP, citat de Mediafax.
"Am decis sa il insarcinez pe Benjamin Netanyahu (foto) sa formeze Guvernul", a declarat Peres, intr-o conferinta de presa comuna cu Netanyahu, sustinuta la resedinta sa oficiala de la Ierusalim, dupa ce 82 din cei 120 de membri ai noului Knesset (Parlament), rezultat in urma alegerilor legislative de la 22 ianuarie, s-au declarat in favoarea premierului.

"Sper ca aceasta sarcina va fi finalizata curand. Israelul are nevoie de stabilitate politica pentru a putea sa adopte deciziile necesare cu privire la subiectele importante la ordinea zilei Aceste provocari sunt multiple, grave si urgente", a pledat presedintele Peres.

Netanyahu, vizibil emotionat, a reafirmat ca prioritatea Guvernului sau va fi "sa impiedice Iranul sa se doteze cu arma nucleara".

El a lansat, din nou, un apel la formarea unui "guvern cat mai larg posibil", indemnand partidele care s-au pozitionat in opozitie sa i se alature.


Sursa foto: https://twitter.com/netanyahu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri