Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut joi dobanda de politica monetara la nivelul minim-record de 0,75%, unde se afla de la mijlocul anului trecut. BCE va monitoriza impactul aprecierii monedei euro asupra economiei si asupra stabilitatii preturilor, dar „cursul de schimb nu este o tinta de politica monetara, dar este important pentru crestere si stabilitatea preturilor“, a precizat Mario Draghi, presedintele BCE.
Seful Bancii Centrale Europene a mai aratat ca rata de schimb este aproape de nivelul mediu pe termen lung.

„Aprecierea este, intr-un fel, semn al revenirii increderii in euro. Cursul de schimb este important pentru stabilitatea preturilor si pentru crestere, iar noi vrem sa vedem daca aceasta apreciere este sustenabila si daca modifica evaluarea noastra de risc in ceea ce priveste stabilitatea preturilor“, a spus Mario Draghi, intr-o conferinta de presa, la Frankfurt.

Vezi ce a mai declarat Mario Draghi pe Adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri