Mii de zboruri au fost anulate, iar traficul rutier si feroviar a fost paralizat, vineri, in nord-estul Statelor Unite, din cauza viscolului insotit de ninsori abundente, care au determinat cinci state sa declare stare de urgenta, relateaza Mediafax.
Ninsorile, care potrivit centrului national de meteorologie ar urma sa ajunga la 30-60 de centimetri in medie, insotite pe alocuri de rafale de vant la fel de puternice ca cele ale unui uragan, au inceput vineri dupa-amiaza si se vor opri sambata, in aceasta zona din Statele Unite unde locuiesc aproximativ 40 de milioane de persoane.

Vineri seara, circa 4.900 de zboruri au fost anulate, 3.500 vineri, iar 1.400 sambata, dintre acestea peste jumatate la New York, potrivit site-ului specializat FlightAware.com.

Toate zborurile cu plecare sau sosire pe JFK, LaGuardia si Newark, au fost suspendate spre sfarsitul dupa-amiezii. LaGuardia spera sa redeschida sambata dimineata.

Aproximativ 700 de zboruri au fost anulate dinspre si catre Boston, unde stratul de zapada ar urma sa ajunga la 60 de centimetri.
Intr-o decizie rara, guvernatorul Massachusetts Deval Patrick a interzis circulatia automobilelor pe o durata nelimitata, pentru a facilita operatiunile de ajutor si de deszapezire. Statul vecin Connecticut si Rhode Island au facut acelasi lucru, dar doar pentru unele autostrazi.

In Massachusetts, peste 255.000 de consumatori au ramas fara curent electric vineri seara, iar numarul lor ar urma sa creasca, potrivit Boston Herald.

Starea de urgenta, masura care permite o mai mare flexibilitate in mobilizarea resurselor locale, a fost decretata in cinci state: Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York si Maine.

La New York, unde ningea abundent vineri seara, serviciile de meteorologie au anuntat posibile acumulari de zapada de 25-35 de centimetri. Primarul Michael Bloomberg a evocat posibile inundatii "moderate" pe coasta, in sectoarele deja afectate dur de uraganul Sandy, in urma cu 100 de zile.

Joi, el le-a recomandat newyorkezilor sa isi faca provizii de produse de prima necesitatem, evocand posibile pene de curent.
Unele supermarketuri au fost luate cu asalt si au ramas fara paine si lapte, iar in fata benzinariilor s-au format cozi de asteptare.

"Nu trebuie sa ne panicam" din cauza benzinei. "Stocurile sunt suficiente, iar livrarile nu vor fi perturbate", a insistat vineri Bloomberg.
El i-a invitat pe newyorkezi sa se intoarca acasa si sa ramana acolo pana ce se va termina viscolul, sambata.

Numeroase magazine au inchis mai devreme decat de obicei, vineri seara.

Circulatia trenurilor a fost suspendata intre New York si Boston, unde toate transporturile in comun au fost oprite, iar scolile si tribunalele au fost inchise.

Din New Jersey si pana in Maine, la frontiera canadiana, autoritatile au stocat tone de sare, pregatindu-se pentru deszapezire, organizand centre de primire, multiplicand apelurile la prudenta si cerandu-le locuitorilor sa ramana la domiciliu.

Furtuna a paralizat transportul aerian si in mai multe orase canadiene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri