Autoritatile cipriote au anuntat joi ca un lant de supermarketuri local a distrus, ca masura de precautie, aproximativ 16 tone de hamburgeri, de teama sa nu contina carne de cal, relateaza AFP.
Inspectorul sanitar Christos Christou a declarat pentru postul public de radio ca 16,5 tone de hamburgeri au fost distruse in ianuarie de un lant de supermarketuri in urma scandalului izbucnit in Irlanda, relateaza Mediafax.

Potrivit lui, autoritatile au retras hamburgeri de pe piata pana cand vor obtine o proba documentata din partea companiilor vizate ca acestia contin carne "proprie" consumului.

Dar autoritatile cipriote au afirmat ca "prezenta carnii de cal nu s-a constatat in lantul alimentar din Cipru" si teste sunt in curs pentru a da asigurari ca toate produsele pe baza de carne nu reprezinta pericol.

Directorul serviciilor veterinare George Kyriakides a anuntat pentru agentia de presa CNA ca niciun produs pe baza de carne de cal nu a fost vandut direct consumatorilor locali.

"Putem spune ca pana in prezent, conform faptelor care ne-au fost raportate si testelor realizate, niciun produs pe baza de carne de cal nu a intrat in lantul alimentar din Cipru", a afirmat Kyriakides, fara sa ofere mai multe precizari.

"Dar trebuie sa efectuam teste privind aproximativ 500 de facturi", a spus el.

El a mai afirmat ca o intreprindere de la Limassol (sud) ar fi fost implicata in scandalul carnii de cal actionand ca intermediara in Europa.
"Birourile de la Limassol apartin unui cabinet de experti contabili, care ar fi actionat in calitate de intermediar comercial", a spus el pentru agentia de presa cipriota.

Scandalul a izbucnit dupa ce carne de cal, in loc de carne de vita, a fost descoperita saptamana trecuta in lasagna vanduta sub marca Findus in Marea Britanie. Aceste produse au fost fabricate de catre un subcontractant francez, Comigel, care a cumparat carnea de la o alta societate franceza, Spanghero.

Carnea respectiva, care ar proveni din Romania potrivit autoritatilor franceze, ar fi trecut pe la un comerciant cipriot, apoi olandez, dupa care a ajuns la procesatorul francez Spanghero si a fost redirectionata catre preparatorul Comigel.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri