Cel mai mare producator de petrol din Rusia, Lukoil, intentioneaza sa efectueze o serie de investitii in Europa, care vizeaza extinderea capacitatii de rafinare cu 15-16 milioane de tone pe an, potrivit directorului general al grupului, Vagit Alekperov, citat de Reuters.
"Avem in vedere o serie de active si suntem interesati de cumpararea unor rafinarii si retele de benzinarii in Europa.

Scopul nostru este de a extinde capacitatea de rafinare a companiei la nivel european cu aproximativ 300.000 de barili pe zi", a afirmat miercuri Alekperov, intr-o conferinta de presa, informeaza Mediafax. Productia de petrol a Lukoil se plaseaza la 1,8 milioane de barili pe zi.

Compania controleaza patru rafinarii in Rusia, cu o capacitate de procesare de 750.000 de barili pe zi. In afara Rusiei, Lukoil mai detine unitati la Ploiesti
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri