Bulgaria va revoca licenta CEZ de operare a retelei nationale de electricitate, potrivit premierului Boiko Borisov, iar divizia din Bulgaria a grupului ceh a anuntat ca nu a facut nimic care sa justifice o astfel de masura, relateaza Novinite, preluat de Mediafax.
Citeste si Bulgarii protesteaza impotriva preturilor din energie

CEZ furnizeaza energie pentru peste 2 milioane de gospodarii si companii din vestul Bulgariei, inclusiv in Sofia. Procuratura din Bulgaria a propus revocarea licentei CEZ din cauza neregulilor sistematice din activitatea companiei.

Anunturile au avut loc la doua zile dupa ce zeci de mii de bulgari au protestat in peste 20 de orase fata de facturile mari la electricitate.

Nu este clar daca neregulile de care este acuzata compania reprezinta temei legal pentru retragerea licentei.

Ministrul Energiei, Delian Dobrev, a acuzat recent CEZ ca a atribuit 80% din comenzile sale unor companii fara sa semneze contracte sau sa organizeze concursuri.

Potrivit datelor citate de Dobrev, CEZ Bulgaria a incredintat comenzi unor companii asociate companiei mama, in valoare de 35 de milioane de leva (17,5 milioane euro).

Duminica, protestele de amploare din Sofia au obligat CEZ sa ofere despagubiri clientilor nemultumiti.

"Intelegem nemultumirea oamenilor. Daca va fi necesar, vom plati despagubiri clientilor", a declarat Petr Baran, vicepresedintele consiliului de administratie si director operational al CEZ Bulgaria.

El a aratat ca CEZ Bulgaria are peste 2 milioane de clienti si este posibil sa apara greseli, astfel ca fiecare reclamatie va fi analizata si verificata cu atentie.

Activitatea CEZ in Bulgaria respecta toate reglementarile, iar compania respinge orice comportament care ar conduce, in teorie, la retragerea licentei, a declarat purtatorul de cuvant Barbora Pulpanova.

Ea a notat totodata ca CEZ se opune politizarii problemei, inaintea alegerilor parlamentare din Bulgaria care vor avea loc peste cateva luni.

In urma protestelor de amploare fata de valoarea mare a facturilor la electricitate si caldura, vicepremierul si ministrul de Finante Simeon Djankov si-a dat demisia luni.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri