Magnatul rus Alexander Lebedev, cu afaceri in media si sectorul bancar, l-a inclus pe fiul sau in varsta de 15 luni pe o lista de persoane nominalizate pentru functii in Consiliul de Administratie al Aeroflot, cel mai important operator aerian din Rusia, potrivit Wall Street Journal.
Omul de afaceri a recurs la aceasta masura pentru a ironiza modul in care functioneaza companiile aflate sub controlul statului, conform Mediafax.

Lebedev, care detine actiuni la operatorul aerian controlat de stat, l-a introdus pe lista pe fiul sau in locul lui Alexei Navalnii, un cunoscut personaj al opozitiei din Rusia, potrivit unui comunicat al Aeroflot.

"Morala acestei glume este ca intrucat consiliile de administratie ale companiilor de stat sunt practic lipsite de putere, de ce sa avem adulti in aceste posturi?", a aparut pe un cont de Twitter folosit regulat de Lebedev in trecut.

Omul de afaceri a vandut recent o parte din actiunil0 detinute la Aeroflot - prin intermediul National Reserve Bank - si a ajuns la o participatie de 4,77%, fata de 15% anul trecut, astfel ca nu este sigur daca va reusi sa obtina un loc in Consiliul de Administratie.

Navalnii, un blogger influent in Rusia, a fost ales in iunie anul trecut in Consiliul de Administratie al Aeroflot dupa ce a fost nominalizat de Lebedev.

In luna ianuarie, Lebedev a declarat pentru publicatia rusa Izvestia ca nu intentioneaza sa-l nominalizeze pe Navalnii pentru un nou mandat "pentru ca acesta nu a cerut si acum are alte planuri".

Pe langa fiul lui sau, Lebedev a mai trecut pe lista de persoane propuse pentru Consiliul de Administratie un economist care a mai ocupat in trecut un astfel de post la Aeroflot, a declarat presedintele National Reserve Bank, Andrei Monoilo.

In total, au fost nominalizate 14 persoane pentru Consiliul de Administratie al Aeroflot, din care vor fi alese doar 11.

Sursa foto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri