Premierul ungar Viktor Orban a anuntat ca ministrul Economiei, Gyorgy Matolcsy, va prelua luni functia de guvernator al bancii nationale, dupa expirarea mandatului de 6 ani al lui Andras Simor, potrivit Portoflio.hu.
Ministerul Economiei va fi condus de Mihaly Varga, principalul responsabil pentru negocierile cu institutiile financiare internationale, potrivit Mediafax.

Matolcsy va conduce banca centrala a Ungariei pana in 2019, a anuntat Orban vineri la postul national de radio, potrivit Bloomberg.

Matolcsy va fi audiat in Parlament vineri, de la ora 14:00.

Forintul s-a apreciat vineri cu 0,4%, la 294,2 forinti pe euro. Moneda ungara a pierdut 1,1% fata de euro de la inceputul acestui an.

Randamentul obligatiunilor guvernamentale ungare cu maturitatea la 10 ani a scazut vineri cu 13 puncte de baza (0,13 puncte procentuale), la 6,2%, minimul ultimelor 7 saptamani.

Indicele bursier BUX - Budapesta a crescut cu 0,5%.

Orban a precizat ca numirea lui Matolcsy la banca centrala nu va aduce o schimbare de directie in privinta politicii economice.

Potrivit Wall Street Journal, unii analisti considera ca instalarea lui Matolcsy la banca nationala ar putea pune sub semnul intrebarii independenta institutiei, care ar putea devia de la mandatul privind stabilitatea preturilor pentru a sprijini politica guvernului.

Matolcsy a fost considerat favorit pentru postul de la banca centrala, iar numirea lui Varga la Economie nu este o surpriza, noteaza Portofolio.hu.

Analistii nu se asteapta la o reactie semnificativa pe pietele financiare, deoarece numirile au fost anticipate de investitori.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri