Mexicanul Carlos Slim Helu s-a mentinut pe prima pozitie in topul Forbes al miliardarilor pentru anul 2013, cu o avere estimata la 73 miliarde de dolari, urmat de cofondatorul Microsoft Bill Gates, in timp Warren Buffett nu s-a incadrat in top 3 pentru prima data din 2000.
Carlos Slim controleaza grupul America Movil, cea mai mare companie de telecomunicatii din America Centrala si de Sud. Miliardarul mexican si-a extins recent imperiul in Europa, prin achizitia unor companii telecom din Olanda si Austria, investitii care nu au dat roade pana in prezent, scrie Mediafax.

Pe pozitia a doua se mentine cofondatorul Microsoft Bill Gates, cu o avere de 67 miliarde de dolari.

Locul al treilea, cu o avere de 57 miliarde de dolari, este ocupat de spaniolul Amancio Ortega, fondatorul grupului Inditex, din care face parte si retailerul de imbracaminte Zara.

Miliardarul american Warren Buffett se gaseste pe locul 4, cu o avere de 53,5 miliarde de dolari, urmat de fondatorul Oracle Larry Ellison - 43 miliarde de dolari. Buffett nu a intrat in top 3 pentru prima data din anul 2000, desi a reusit sa-si majoreze averea cu 9,5 miliarde de dolari in ultimul an, noteaza Forbes.

Locul al saselea este disputat de fratii Charles si David Koch, cu 34 miliarde de dolari fiecare. Fratii Koch se numara printre cei mai influenti oameni de afaceri din Statele Unite si detin afaceri diversificate, de la industria apararii la productia de bunuri de larg consum.

Pe locul opt se alfa omul de afaceri Li Ka-shing, de origine din Hong Kong, cu o avere de 31 miliarde de dolari. Ka-shing controleaza grupul Hutchinson Whampoa, cu afaceri diversificate, in principal in energie, utilitati si telecomunicatii.

Pozitia a noua este ocupata de Liliane Bettencourt (Franta), principalul actionar al producatorului de cosmetice L'Oreal, cu o avere estimata la 30 miliarde de dolari.

Top 10 este inchis de Bernard Arnault, fondatorul Luis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) si cel mai influent om de afaceri francez, cu o avere de 29 miliarde de dolari.

Forbes a numarat in acest an 1.426 de miliardari la nivel mondial, cu o avere totala de 5.400 miliarde de dolari, in urcare de la 4.600 miliarde de dolari la inceputul anului trecut. Numarul averilor mai mari de 10 miliarde de dolari a crescut cu 210.

Statele Unite conduc topul cu 442 de miliardari, urmate de regiunea Asia-Pacific (386), Europa (366), cele doua continente americane (129), apoi Orientul Mijlociu si Africa (103).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri