Presedintele venezuelean Hugo Chavez a murit la varsta de 58 de ani, a declarat vicepresedintele Nicolas Maduro, potrivit presei internationale.

O cariera tumultoasa: viata politica a presedintelui venezuelean Hugo ChavezPresedintele venezuelean Hugo Chavez, spitalizat la Caracas din cauza cancerului, a suferit de o "agravare" a problemelor sale respiratorii si "de o noua infectie grava".

"In prezent, exista o agravare a functiei respiratorii in relatie cu starea sa imuno-depresiva, proprie starii sale clinice", a declarat , a declarat ministrul Comunicatiilor si Informatiilor, Ernesto Villegas, citand un comunicat difuzat de toata presa din tara de la spitalul militar din Caracas, unde presedintele venezuelean primeste ingrijiri medicale.

"In prezent, el manifesta o noua infectie grava", a adaugat ministrul cu cateva ore inainte de anuntul oficial al decesului presedintelui Chavez.

Presedintele venezuelean, in varsta de 58 de ani, s-a intors la Caracas in urma cu doua saptamani si a fost internat imediat in spitalul militar din capitala dupa ce a fost spitalizat timp de doua luni la Havana, unde a suferit, in decembrie, o a patra interventie chirurgicala de cancer, cu care a fost diagnosticat in 2011 in regiunea pelviana, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Chavez a urmat o cura de "chimioterapie foarte puternica, intre alte tratamente complementare", a amintit ministrul Comunicatiilor. "Evolutia starii sale clinice continua sa fie foarte delicata", declarase anterior ministrul.

Venezuela a decis sa expulzeze inca un functionar al ambasadei americane


Venezuela va expulza inca un functionar al ambasadei americane suspectat de "contacte neautorizate" cu oficiali militari locali, anunta ministrul de Externe, Elias Jaua, citat de AFP.

"Militari venezuelani au fost contactati prin telefon si in mod personal, unii de atasatul militar american David Del Monaco, altii de un alt functionar american declarat persona non grata", a spus Jaua inainte de anuntul deceselui presedintelui venezuelean.

In urma cu putin timp, Guvernul din Venezuela anuntase ca "dusmanii" tarii i-au provocat cancerul presedintelui Hugo Chavez, expulzandu-l pe atasatul militar american de la Caracas, acuzat de conspiratie. Intr-un discurs televizat, vicepresedintele Nicolas Maduro a declarat: "Vom demonstra ca boala a fost provocata de dusmanii tarii". El anuntase expulzarea atasatului militar american de la Caracas, David Del Monaco, acuzat de "conspiratie".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri