Detroit a devenit cel mai mare oras din Statele Unite pus sub administrare speciala din cauza datoriilor, guvernatorul statului Michigan, Rick Snyder, numind ca manager pe Kevyn Orr, un avocat care s-a ocupat de reorganizarea Chrysler Group, relateaza Bloomberg.
Orr, avocat specializat in falimente, partener la firma Jones Day din Washington, a ajutat Chrysler ca obtina de la guvernul american 4,96 miliarde de dolari necesari pentru restructurarea operatiunilor, scrie Mediafax.

"Cand am auzit acest nume, m-am gandit ca este grozav pentru Detroit. Kevyn Orr inseamna foarte mult", a declarat Spencer Overton, profesor de drept la George Washington University in Washington si prieten cu Orr.

Orasul Detroit a avut anul trecut un deficit de aproape 327 milioane de dolari si are obligatii financiare pe termen lung in valoare de 14 miliarde de dolari.
Locuitorii Detroitului sunt nemultumiti de lipsa serviciilor orasenesti, in timp ce primaria se va confrunta cu negocieri dificile cu sindicatele.

Pe ansamblu, situatia nu este cu mult diferita de cea existenta la Chrysler in 2009, cand compania a inregistrat pierderi de aproape 3,8 miliarde de dolari.

Chrysler a intrat in faliment, grupul italian Fiat a preluat activele atractive ale companiei, iar restul au fost lichidate. Profitul net al Chrysler a crescut anul trecut la 1,67 miliarde de dolari, de la 183 milioane dolari in 2011.

Rezolvarea problemelor orasului Detroit va fi diferita de situatia Chrysler, dar experienta de la producatorul auto va fi folositoare, a spus Orr, care si-a dat demisia de la Jones Day din Washington, pentru a prelua postul din Michigan.

Sursa foto: laughlin via Flickr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri