Cu toate ca Bursa paneuropeana, Euronex, si-a anuntat in mod clar intentia de a se uni cu New York Stock Exchange, Deutsche Boerse nu a renuntat la planurile sale si a prezentat un proiect de fuziune cu Euronext. Potrivit acestui proiect, Deutsche Boerse propune crearea unui nou holding, sub o noua marca.

Modelul sau economic va respecta pe deplin obligatiile legale ale diferitelor piete, iar structura, ''pe deplin europeana va avea un consiliu de conducere echilibrat. Sediul grupului va fi in Olanda, iar directia sa la Frakfurt.

''Aceasta fuziune va crea valoare pentru actionari si pentru utilizatori'', se arata in comunicatul Deutsche Boerse, preluat de La Tribune. Punctul forte al fuziunii il va constitui costul minim de punere in comun a retelelor informatice si a platformelor electronice. Acest lucru se va traduce imediat printr-un cost mai mic de utilizare a serviciilor grupului.

Activitatile legate de piata de actiuni si de cotatii vor fi dirijate de la Paris, propune Deutsche Boerse. Cele legate de derivate vor fi controlate de la Londra si Frankfurt, iar serviciile de informare vor fi gestionate de la Amsterdam.

Potrivit Deutsche Boerse, noul proiect cuprinde o serie de concesiuni in raport cu propunerea initiala, care a fost refuzata de Euronext. Anuntul germanilor survine exact in momentul in care Bursa italiana si-a manifestat la randul sau interesul pentru o fuziune cu piata de capital paneuropeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri