Papa Francisc este intronizat astazi, in Piata Sfantul Petru de la Vatican, un eveniment la care vor asista numerosi sefi de stat si de guverne si capete incoronate si la care sunt asteptati sute de mii de credinciosi, relateaza AFP, citata de Mediafax, care prezinta principalele etape ale ceremoniei.
- Cu putin inainte de ora locala 9.00 (10.00, ora Romaniei), Papa pleaca de la resedinta Sfanta Marta, unde a fost cazat in timpul conclavului si unde continua sa locuiasca pana cand apartamentele papale sunt pregatite sa il primeasca.

- La ora locala 9.00 (10.00, ora Romaniei), primul Papa originar din Americi efectueaza turul Pietei Sfantul Petru la bordul papamobilului, salutandu-i pe cei aproximativ 200.000 de credinciosi asteptati acolo.

- Papa si prelatii ce vor oficia impreuna cu el mesa poarta vesminte si ornamente liturgice.

- Insotit de patriarhi din Est, Francisc se reculege la mormantul Sfantului Petru, fondatorul Bisericii Catolice, amplasat in centrul Bazilicii.

- Cardinalul protodiacon francez Jean-Louis Tauran aduce cufarul cu Pallium-ul - fasia de stofa care se poarta peste casula - si inelul pescarului, simbolurile papalitatii.

- Papa si cardinalii ce il insotesc pornesc in procesiune spre altar cantand Laudes, un cant de aclamare a noului Suveran Pontif.

- Cardinalul protodiacon aseaza Pallium-ul pe umerii fostului cardinal Jorge Mario Bergoglio.

- Decanul de varsta al Colegiului Cardinalilor ii pune inelul pe inelarul de la mana stanga.

- La ora locala 9.30 (10.30, ora Romaniei), purtand insemnele papale, noul Papa, care si-a ales numele Sfantului Francisc din Assisi, incepe sa oficieze liturghia de intronizare in Piata Sfantul Petru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri