Directorul general al grupului financiar american Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a fost anul trecut cel mai bine platit bancher din lume, cu un pachet salarial de 21 milioane de dolari, in crestere cu 75% fata de anul precedent.
Blankfein a primit in ianuarie anul acesta un bonus suplimentar de 5 milioane de dolari, constand din actiuni, potrivit cotidianului britanic The Guardian, scrie Mediafax.

Directorul Goldman Sachs a primit pentru 2012 actiuni restrictionate in functie de performanta ulterioara a bancii in valoare de 13,3 milioane de dolari, precum si un bonus in bani de 5,7 milioane de dolari pe langa salariul de 2 milioane de dolari.

Pachetul salarial pentru anul trecut este cu 9 milioane de dolari mai mare decat in 2011 si cel mai ridicat primit de Blankfein incepand din 2007, inainte de declansarea crizei financiare, cand a incasat 68 de miliarde de dolari.

Datele fiannciare, dezvaluite intr-un document transmis bursei din Statele Unite de catre Goldman Sachs, il fac pe Blankfein, 58 de ani, cel mai bine platit bancher din lume, scrie The Guardian.

Alti patru directori de top de la banca americana au incasat impreuna 72 de milioane de dolari pentru anul trecut, inclusiv bonusuri si pachete de actiuni.

Sursa foto: Wikipedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri