Profitul PepsiCo a scazut cu 4,6% in primul trimestru, la 1,08 miliarde de dolari, iar vanzarile au avansat cu 1,2%, la 12,6 miliarde de dolari, actiunile companiei urcand la maximul ultimilor 32 de ani datorita rezultatelor care au depasit estimarile analistilor.
Actiunile Pepsi au avansat joi pe bursa de la New York cu 5,2%, atingand 83,45 dolari, cel mai ridicat pret din iulie 1980, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Vanzarile si profitul companiei au batut estimarile analistilor datorita performantei peste asteptari a snack-urilor. Directorul general Indra Nooyi si-a concentrat masurile pe cresterea vanzarilor de snack-uri, investind in marketingul unor marci cheie, precum chipsurile Lays.

O alta zona de inters pentru Nooyi au fost bauturile racoritoare, in incercarea de a obtine o cota de piata mai ridicata, in defavoarea liderului Coca-Cola.

Vanzarile de bauturi racoritoare ale Pepsi au urcat in primul trimestru cu 1%, iar volumul de snack-uri a avansat cu 4%.

Compania a reiterat tinta de profit pentru acest an, vizand o crestere de 7%, in linie cu estimarile analistilor.

Actiunile PepsiCo au urcat cu 15% de la inceputul acestui an pana la finalul sedintei bursiere de miercuri, fata de un avans de 17% inregistrat de Coca-Cola.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri