Compania franceza Spanghero, aflata la originea scandalului carnii de cal in lasagna de vita, este scoasa la vanzare dupa ce a intrat in linchidare judiciara, a anuntat presedintele companiei, citat de AFP, informeaza Mediafax.
Cu sediul la Castelnaudary, sud-vestul Frantei, fosta companie de intermediere si procesare de carne, care are aproximativ 300 de salariati, a intrat vineri in lichidare judiciara, cu posibilitatea de continuare a activitatilor in urmatoarele trei luni.

"Consideram ca cea mai buna solutie este sa punem aceasta structura pe piata, pentru ca alti operatori sa asigure clientii", a explicat presedintele Spanghero, Barthélémy Aguerre.

Compania a pierdut 70% dintre clienti in urma scandalului carnii de cal. Spanghero pierde aproxiativ 200.000 de euro pe saptamana, a declarat presedintele companiei.

In februarie, Spanghero a fost acuzata oficial ca a jucat un rol esential in scandalul de amploare europeana si ca ar fi revandut in deplina cunostinta de cauza carne de cal drept carne de vita.

In martie a fost dezvaluit un nou scandal de frauda, care a afectat consumul si sanatatea publica: descoperirea a 57 de tone de carne de porc interzisa, de provenienta britanica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri