Cei doi frati suspectati in atentatul din timpul maratonului de la Boston aveau asupra lor sase bombe, un pistol si o pusca in timpul urmaririi din noaptea de joi spre vineri care s-a soldat cu moartea lui Tamerlan Tarnaev, conform politiei citate de AFP, informeaza Mediafax.
"Aveau cel putin sase bombe", a declarat Edward Deveau, seful politiei din Watertown, in suburbiile Boston, in cadrul unui interviu pentru CNN.

"Am gasit o oala sub presiune" care a provocat o "puternica explozie in timpul schimbului de focuri", a adaugat politistul, precizand ca anchetatorii au mai gasit si doua grenade artizanale, alte doua dispozitive explozive pe care fugarii nu reusisera sa le activezez precum si un alt dispozitiv abandonat in masina lor.

Cei doi frati aveau de asemenea "un pistol si o pusca", a adaugat politistul.

In cursul acestei urmariri care a inceput la scurt timp dupa ce cei doi frati au ucis un politist in campusul Massachussetts Institute of Technology (MIT) din Cambridge, "peste 200 de focuri de arma s-au tras in cursul a 5 pana la 10 minute", a precizat Deveau.

Politistul a povestit cum Tamerlan Tarnaev a aparut din umbra si "a avansat tragand asupra politistilor care incercau sa se apropie". O data ce a ramas fara munitie, doi sau trei politisti au incercat sa il neutralizeze dandu-i catusele, insa fratele cel mic, aflat la bordul unui Mercedes negru, a dat atunci cu spatele in directia acestora.

"Unul dintre politisti a strigat atentie!", a continuat Deveau. "Ei s-au dat la o parte si acesta a dat peste fratele sau tarandu-i corpul cativa metri".

Conform lui Edward Deveau, Tamerlan a murit pe loc insa a fost declarat mort de catre medici la spitalul unde Jokar a fost internat vineri seara.

Jokar, care a fost ranit in schimbul de focuri, a fugit in mijlocul impuscaturilor si dupa cateva strazi "a abandonat masina si a disparut in noapte. Apoi am pierdut contactul cu el". De abia 24 de ore mai tarziu politia l-a arestat pe tanar, refugiat intr-o barca depozitata intr-o gradina din Watertown.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri