Statul elen va putea confisca banii din depozitele bancare ale firmelor si populatiei cu restante la plata taxelor sau asigurarilor sociale, potrivit unei legi adoptate de parlamentul de la Atena, scrie cotidianul elen Kathimerini, citat de Mediafax.
Parlamentul a adoptat un pachet de legi care ratifica mai multe masuri convenite cu institutiile financiare internationale, inclsuiv concedieri, un regim mai flexibil de plata a datoriilor catre stat si scaderea unei taxe pe proprietate introdusa in 2011.

Un nou plan de plata a datoriilor catre stat prevede posibilitatea achitarii acestora in 12-100 de rate, in functie de valoarea sumelor.

Pentru a putea beneficia de planul de plata in rate, aplicantii vor trebui sa furnizeze autoritatilor documente inclusv despre situatia bancara.
Daca inspectorii fiscali descopera ca firma sau persoana cu datorii are in banci banii necesari pentru a-si achita datoriile catre stat, suma va fi confiscata direct din conturi.

Grecia trece printr-o recesiune economica severa, iar analistii anticipeaza contractie economica in 2013 pentru al saselea an consecutiv. Atena a fost nevoita sa adopte masuri de austeritate, dar si reforme, la cererea creditorilor externi, care au salvat statul de la colaps fianciar cu imprumuturi de peste 200 de miliarde de euro.

Guvernul elen a apelat la sprijinul FMI, Comisiei Europeane si Bancii Centrale Europene, dupa ce nivelul foarte ridicat de indatorare si dobanzile mari cerute de investitori au facut nesustenabila finantarea tarii de pe pietele internationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri