Grupul american Berkshire Hathaway, controlat de miliardarul Warren Buffett, si-a redus participatia la agentia de rating Moody's, unde este cel mai mare actionar, dupa ce cotatia bursiera a companiei a urcat cu 21% de la inceputul acestui an, transmite Bloomberg.
Berkshire a vandut in aceasta saptamana 1,75 milioane de actiuni Moody's la preturi cuprinse intre 59,93 si 60,94 dolari pe actiune, pe care a incasat intre 104,8 milioane dolari si 106,6 milioane de dolari, reiese din raportarile catre autoritatile de reglementare a pietei de capital, noteaza Mediafax.

Potrivit datelor Yahoo Finance, Berkshire Hathaway detinea la finele anului trecut 28,4 milioane de actiuni Moody's, reprezentand 12,76% din total.

Actiunile Moody's au scazut semnificativ in luna februarie, cand principalul competitor, agentia Standard & Poor's (S&P), a anuntat ca ar putea fi actionata in judecata pentru ca ar fi atribuit ratinguri exagerat de bune unor obligatiuni bazate pe credite ipotecare.

Buffett a inceput sa-si reduca participatia la Moody's inca din 2009 si a criticat agentia pentru ca nu a anticipat scaderea preturilor de pe piata imobiliara.

Berkshite Hathaway detine 26,7 milioane de actiuni la Moody's in urma tranzactiilor din ultimele zile, fata de 48 milioane de actiuni in 2009. Holdingul lui Buffett este inca cel mai mare actionar al agentiei de rating.

Actiunile Moody's au scazut miercuri la New York cu 5 centi, la 60,8 dolari. Titlurile au crescut cu 14% in luna aprilie si cu 11% in luna martie, dupa o scadere de 12% in februarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri