Iranul a dezvaluit un nou avion fara pilot, Epopee, capabil sa efectueze misiuni de recunoastere si de atac, a anuntat agentia Mehr, relateaza AFP, citat de Mediafax.
Ministrul Apararii, generalul Ahmad Vahidi, este cel care a dezvaluit acest avion fara pilot, precizand ca are capacitatea sa zboare "la mare altitudine".

Avionul poate efectua "misiuni de recunoastere si de atac (...). Este un avion de tip invizibil pe radar, care nu poate sa fie reperat de inamici", a declarat generalul Vahidi, fara sa ofere alte detalii despre aparat.

Iranul a dezvoltat, in ultimii ani, un program de construire de avioane fara pilot.

Armata iraniana a dezvaluit, la 18 aprilie, trei avioane fara pilot, pe care le-a prezentat ca noi.

Sarir (tron) este un avion de tip "invizibil pe radar, capabil sa transporte la bord camere (de luat vederi) si rachete de tip aer-aer", a declarat generalul Amir-Farzad Esmali, insarcinat cu operatiunile antiaeriene, afirmand ca Iranul a "produs si utilizat zeci" de asemenea avioane fara pilot.

Hazem-3 (solid) si Mohajer-B (migrator) sunt avioane din categoria celor "tactice si de lupta" care au, de asemenea, o capacitate de "recunoastere", potrivit generalului Esma?li.

Teheranul a anuntat in decembrie 2011 capturarea unui avion american fara pilot ultrasofisticat, de tip RQ-170 Sentinel, de observatie de la mare altitudine, si ca lucreaza la "copierea" acestuia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri