Coreea de Nord a efectuat tiruri de rachete cu raza scurta de actiune catre Marea Japoniei, aparent in cadrul unor manevre, a anuntat Ministerul sud-coreean al Apararii, relateaza AFP.
"Coreea de Nord a lansat doua rachete ghidate in aceasta (sambata) dimineata si inca una (sambata) dupa-amiaza", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al ministerului. "Cele trei rachete au cazut in Marea Japoniei", a precizat el, scrie Mediafax.

Coreea de Sud supravegheaza indeaproape tirurile de rachete efectuate de vecinul sau de la nord, care include uneori lansari de rachete cu raza scurta de actiune in cadrul manevrelor sale militare.

Exercitiul are loc in urma unor manevre comune intre Statele Unite si Coreea de Sud, saptamana aceasta, calificate de Phenian drept o provocare "nejustificata" si o pregatire de razboi.

Statele Unite si Coreea de Sud se tem ca testarea unei rachete cu raza medie de actiune, de tip Musudan, ar putea sa relanseze tensiuni, dupa al treilea test nuclear nord-coreean, in februarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri