Un nou partid politic, Plan B, a fost lansat in Grecia, o formatiune care militeaza pentru renuntarea la euro si revenirea la drahma, relateaza BBC News online.
Liderul partidului, Alekos Alavanos, a declarat intr-o conferinta, la Atena, ca se opune masurilor de austeritate impuse tarii sale. El a argumentat ca Grecia nu poate iesi din recesiune atat timp cat este "inchisa" in moneda comuna, scrie Mediafax.

Dar sondaje de opinie arata ca grecii sustin ramanerea in euro. Perspectiva iesirii Greciei din zona euro a fost dezbatuta inca de la izbucnirea crizei financiare, in 2009. Insa grecilor li s-a spus ca un eventual "Grexit" reprezinta cel mai rau scenariu si ca va provoca dificultati si mai mari tarii.

Alavanos, un fost lider Syriza (extrema-stanga, in opozitie), argumenteaza ca renuntarea la euro va provoca un "mic soc" dar, prin devalorizarea drahmei, va aduce rapid rezulate pozitive si va crea un exemplu pentru celelalte tari din zona euro.

Un artist in domeniul ceramic, Yannis Stavridis a explicat de ce s-a hotarat sa adere la Plan B. "Cred ca iesirea din (zona) euro va aduce tarii noastre posibilitatea de a dezvolta o politica economica independenta in favoarea poporului", a declarat el pentru Reuters. "Euro este un corset stramt, care impiedica Grecia sa se dezvolte", a apreciat el. Partidul are in prezent 400 de membri.

Guvernul grec insisita ca nu exista cale de intoarcere de la reforme si ca dezbaterea cu privire la iesirea Greciei din zona euro face parte din trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri