Premierul britanic David Cameron a declarat joi, dupa o reuniune a celulei de criza pe tema uciderii in plina strada a unui soldat la Londra, ca este vorba nu numai despre "un atac impotriva Marii Britanii", ci si despre "o tradare a islamului", relateaza AFP.
"Nu este numai un atac impotriva Marii Britanii si a modului de viata britanic. Este si o tradare a islamului si a comunitatilor musulmane care aduc atat de mult tarii noastre. Nimic in islam nu justifica un astfel de act inspaimantator", a declarat premierul in cadrul unei conferinte de presa in fata Downing Street, citat de Mediafax.

Incidentul din Londra, soldat cu moartea unui militar britanic si ranirea altor doua persoane, a fost calificat de catre Guvernul britanic un "atac terorist".

Militarul britanic ucis in Londra de doi suspecti raniti ulterior de politie a fost atacat cu o sabie si probabil a fost decapitat, cei doi agresori filmand incidentul, afirma surse citate de postul Sky News.

Potrivit surselor citate, cei doi suspecti, despre care se presupune ca ar fi islamisti, l-au atacat cu o sabie pe un militar britanic care facea parte din efectivele active, decapitandu-l. Cei doi agresori au filmat crima si au strigat la sfarsit "Allah Akbar" ("Allah este mare"). Politia a fost alertata, i-a localizat pe cei doi suspecti si i-a impuscat. Cei doi primesc ingrijiri medicale in spitale din Londra.



Postul ITV a relatat ca are o inregistrare video in care unul dintre agresori afirma: "Juram pe Allah cel atotputernic ca nu vom inceta niciodata sa luptam impotriva voastra. Ne cerem scuze pentru femeile care au fost nevoite sa vada asa ceva pe strada astazi, dar si pe teritoriile noastre femeile sunt nevoite sa vada atrocitati. Voi, locuitori ai Marii Britanii, nu veti fi niciodata in siguranta. Inlaturati Guvernul, caci guvernantilor nu le pasa de voi".

"Crima comisa in cartierul Woolwich este socanta. Am cerut convocarea urgenta a Comitetului COBRA", a scris pe Twitter premierul David Cameron.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri