Premierul ungar Viktor Orban este pregatit sa majoreze taxele speciale aplicate bancilor, tranzactiilor financiare si energiei, pentru scoaterea Ungariei din procedura deficitului excesiv, riscand sa redeschida o disputa cu Comisia Europeana, relateaza Bloomberg.
Orban va primi joi proiecte de lege referitoare la majorarea taxelor impuse bancilor, tranzactiilor financiare si energiei, precum si privind introducerea unei noi taxe pe publicitate, potrivit site-ului Guvernului, citat de Mediafax.

Anul viitor in Ungaria vor avea loc alegeri generale, iar premierul Orban a facut o prioritate din scoaterea tarii din procedura deficitului excesiv, pentru a elimina riscul reducerii finantarii europene.

Introducerea taxelor speciale a contribuit anul trecut la recesiunea din Ungaria si a fost contestata de Executivul UE pentru inrautatirea perspectivelor de crestere.

"Propunerea lui Orban de majorare a taxei aplicate bancilor nu elimina temerile ca guvernul se bazeaza pe masuri exceptionale pentru reducerea deficitului bugetar. Majorarea acestei taxe risca sa radicalizeze pozitiile ambelor parti si sa amane iesirea din procedura deficitului excesiv", a declarat Neil Shearing, economist sef pentru piete emergente la Capital Economics in Londra.

Forintul s-a depreciat cu 0,7%, la 291,7 unitati pentru un euro, la Budapesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri