Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a evitat sa fie pusa sub acuzare in cazul Tabie, dar a fost declarata martor asistat, statut care nu exclude sa fie investigata mai tarziu, relateaza Bloomberg.
Dupa doua zile de audieri, justitia franceza a stabilit ca Lagarde sa fie declarata martor asistat, situatie care nu o impiedica sa ramana la conducerea Fondului Monetar International, scrie Mediafax.

"Este ce a dorit toata lumea. Nimeni din board-ul FMI nu este interesat de un proces de alegere a unui nou director general al institutiei, care ar perturba serios activitatea", a declarat Jacob Kirkegaard, analist la Institutul Peterson pentru Economie Internationala in Washington.
Lagarde, care a negat orice comportament incorect, a fost audiata la Curtea de Justitie a Republicii din Franta, care ancheteaza actiunile ministrilor.

Curtea a analizat daca Lagarde a gresit atunci cand a acceptat arbitrajul pentru inchiderea unui litigiu in urma caruia omul de afaceri Bernard Tapie, apropiat presedintelui de atunci Nicolas Sarkozy, a primit despagubiri de la statul francez in valoare de circa 500 de milioane de dolari.
Tapie, fost proprietar al clubului Olympique Marseille, este o personalitate controversata in Franta. Litigiul dintre omul de afaceri si Credit Lyonnais se refera la o tranzactie care a avut loc in 1993, cand Tapie a vandut catre banca participatia pe care o detinea la producatorul german de imbracaminte si echipamente sportive Adidas.

Mai tarziu, banca a vandut pachetul cu un profit semnificativ, iar Tapie a inceput o actiune in justitie sustinand ca a fost fraudat.

"Am oferit informatii pentru a demonstra ca am actionat intotdeauna in interes public si in conformitate cu legea", a afirmat Lagarde in urma audierilor.

Lagarde urmeaza sa prezinte cazul si board-ului FMI, care a confirmat ca va avea loc o sedinta pe aceasta tema, zilele urmatoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri