Grecia a modificat conditiile de privatizare a distribuitorului de gaze DEPA, deschizand calea pentru participarea la licitatie a grupului rus Gazprom, a declarat o sursa oficiala implicata direct in discutiile legate de vanzare, transmite Kathimerini.
Agentia elena de privatizare HRADF a finalizat termenii contractului de vanzare, reducand suma pe care cumparatorul trebuie sa o depuna drept garantie, inainte ca acordul sa fie aprobat de autoritatile de reglementare.

"Garantia a fost redusa la 10% din pretul de achizitie", a spus oficialul elen, scrie Mediafax.

Totodata, cumparatorul va fi despagubit, daca DEPA nu va reusi sa colecteze facturile restante de la clientii afectati de recesiune.

"Garantam arierate de pana la 180 de milioane de euro, daca nu sunt recuperate pana la 31 decembrie 2015", a spus sursa.

Gazprom a solicitat aceste concesii autoritatilor de la Atena, mizand pe pozitia de singura mare companie energetica interesata de preluarea DEPA.

Grecia are nevoie sa vanda DEPA pentru a atinge tinta de venituri din privatizari stabilita in acordul cu UE si FMI.
Anul trecut, Gazprom a facut o oferta preliminara de 900 de milioane de euro pentru DEPA, care a obtinut anul trecut un profit net de 106 milioane de euro.

Achizitia ar putea fi blocata sau conditionata de autoritatile europene, din cauza rolului Gazprom de furnizor principal de gaze al DEPA.

Pentru achizitia DEPA mai concureaza M&M Gaz, companie mixta intre companiile elene Motor Oil si Mytilineos, care a oferit insa numai 550 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri