Doua scrisori ce contineau amenintari la adresa primarului New York-ului, Michael Bloomberg, dintre care una ii era adresata lui iar alta unui lobbyist care lucreaza la campania sa de control al armelor, contineau ricina, au declarat miercuri autoritatile, citate de New York Times, in editia online.
Prima scrisoare a fost deschisa la un centru postal din Lower Manhattan, vineri, a precizat politia. Desi personalul acestui centru nu pare sa se fi imbolnavit, cativa politisti care au intrat in contact cu continutul scrisorii "au prezentat unele simptome usoare in ziua urmatoare, inclusiv diaree" si sunt tratati in spital, a declarat purtatorul de cuvant al politiei din New York, Paul Browne.

Cea de-a doua scrisoare, care a fost deschisa duminica la Washington, ii era aresata lui Mark Glaze, directorul grupului Primarul impotriva armelor ilegale, finantat si sprijinit de Bloomberg, au declarat oficialii. Cel care a deschis scrisoarea a fost Glaze, a declarat un oficial. Nimeni nu a fost insa ranit, a precizat Browne, scrie Mediafax.

Continutul scrisorilor era identic, referindu-se la dezbaterea privind reglementarea armelor si proferau amenintari la adresa primarului Bloomberg, a declarat Browne.

Ambele scrisori au stampila postala de Louisiana, a declarat un oficial sub acoperirea anonimatului.

Scrisorile contineau "o substanta uleioasa roz, portocalie", a adaugat Browne, care a fost identificata drept ricina, miercuri, de National Bioforensic Analysis Center din Maryland.

Browne a afirmat ca politia investigheaza cazul impreuna cu FBI.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri