Grecia va reveni la crestere economica in 2014, a afirmat la Atena, presedintele Eurogroup, Jeroen Djisselbloem, subliniind ca o eventuala noua restructurare a datoriei tarii va fi discutata in luna aprilie a anului viitor, relateaza AFP, citat de Mediafax.
"Avem primele semnale de revenire a Greciei la crestere economica, anul viitor", a spus Djisselbloem, ministrul olandez de Finante, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau elen Yannis Stournaras.

El a subliniat totodata ca recapitalizarea marilor banci elene, aflata in curs, este cruciala pentru relansarea economiei, "pentru ca este nevoie de banci sanatoase".

Fondul European pentru Stabilitate Financiara a anuntat ca a transferat, vineri, 7,2 miliarde de euro pentru recapitalizarea bancilor din Grecia, parte a unor fonduri de 50 de miliarde de euro. Grecia a primit astfel 48,2 miliarde de euro din aceste fonduri.

Seful Eurogroup a exclus pe de alta parte orice discutie imediata referitoare la o noua restructurare a datoriei suverane a Greciei.
"Datoria elena este pe drumul stabilizarii, avem incredere si ne-am angajat sa luam masuri suplimentare daca va fi necesar", a subliniat Djisselbloem.

El a adaugat ca problema va fi discutata, daca va fi necesar, in aprilie 2014, dar cu conditia, deja stipulata de Eurogroup, ca Grecia sa obtina excedent bugetar primar anual (care exclude serviciul datoriei).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri