Imobilele din City-ul londonez, centrul financiar al Marii Britanii, sunt din ce in ce mai mult controlate de investitorii straini, in special de cei germani, care poseda 18 procente din cladirile din aceasta zona, potrivit unui studiu realizat de grupul imobiliar Development Securities, citat de Rompres..

Raportul atrage atentia asupra riscului unei mari volatilitati a proprietatilor imobiliare din City, care in prezent isi schimba mult mai rapid proprietarii decat in trecut. Daca precedenta editie a raportului, publicata in 2001, arata ca un sfert din cladirile de birouri din City apartineau investitorilor straini, la sfarsitul lui 2005 proportia era undeva peste 45%.

Pe procente, cota investitorilor germani s-a majorat de la opt procente in 2000 la 18% in 2005, cea a investitorilor americani a crescut de la 1,5 la 6,9%, iar investitorii din Orientul Mijlociu si Irlanda controleaza fiecare aproximativ cinci procente din birourile din City. in schimb, procentul controlat de investitorii japonezi a scazut de la 7,6 procente in anul 2000 la 2,5 procente in anul 2005.

De asemenea, studiul constata declinul proprietarilor traditionali (organizatii publice, asociatii caritative, corporatii) in detrimentul fondurilor de investitii, precum si o concentrare sporita pe castigurile pe termen scurt si o structura de propietate mai vulnerabila la socuri. Astfel, daca inainte de anul 1985 doar aproximativ un procent din suprafata de birouri din City isi schimba anual proprietarul, intre 1995 si 2005 proportia a trecut de pragul 10 procente.

In plus, 10% din suprafata de birouri din City ramane in continuare neocupata in timp ce constructia de noi birouri continua. Astfel imobilele aflate in prezent in constructie reprezinta cinci% din suprafata suplimentara de birouri din City.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri