Ultimele dezvaluiri ale fostului consultant Edward Snowden despre vastul program american de supraveghere a comunicatiilor erau comentate pe larg, joi, de marile site-uri de stiri din China, un jurnal apreciind inclusiv faptul ca relatiile sino-americane sunt puse la incercare, relateaza AFP, citat de Mediafax.
Site-urile de stiri ale unor giganti ca Sina, Sohu si Tencent relatau pe larg scurgerile de informatii despre programul secret american de supraveghere a comunicatiilor, insistand asupra faptului ca, potrivit lui Snowden, serviciile americane au acces la sute de mii de calculatoare, printre ele foarte multe fiind din China.
Aceste dezvaluiri vor "pata in mod inevitabil imaginea Washingtonului in strainatate si pun la incercare relatiile dintre China si Statele Unite", a apreciat jurnalul China Daily.
"Luni la rand, Washingtonul a acuzat China de spionaj informatic, dar se pare ca Statele Unite reprezinta cea mai mare amenintare pentru respectarea vietii private si libertatilor individuale", a comentat Li Haidong, un cercetator privind Statele Unite de la Universitatea Chineza pentru Afaceri Externe, citat de cotidian.
La trei zile dupa ce a precizat ca se afla la originea dezvaluirilor despre aceste programe secrete, fostul consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA), una dintre principalele agentii de informatii din Statele Unite, a furnizat miercuri mai multe detalii despre metodele americane de spionaj.
"Noi piratam sistemele centrale ale unor retele - ca routere enorme de Internet, in general - care ne ofera acces la sute de mii de calculatoare fara sa le piratam", a detaliat Snowden intr-un interviu acordat unui cotidian din Hong Kong, unde s-a refugiat incepand din 20 mai.
Incepand din 2009, NSA are sute de tinte in Hong Kong sau in China, a afirmat Edward Snowden, care spune ca actionat, in special, pentru a denunta "ipocrizia administratiei americane cand da asigurari ca nu spioneaza infrastructuri civile, spre deosebire de adversarii sai".

Sursa foto: agerpress.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri