Actorul Gerard Depardieu marturiseste, intr-un interviu publicat in editia de duminica a ziarului Le Figaro, ca a ales sa plece din Franta si sa ceara cetatenie rusa chiar din cauza politicii tarii sale natale, adaugand ca vrea sa obtina si un pasaport algerian.
Actorul, in varsta de 64 de ani, a luat decizia de a solicita cetatenia belgiana si un pasaport rusesc dupa ce presedintele socialist francez Francois Hollande a dorit sa majoreze la 75% cota de impozitare a persoanelor bogate din Franta. Prin comparatie, acest impozit este de 13% in Rusia. Spre deosebire de Franta, Belgia nu percepe taxa pe avere si nici pe castigurile obtinute din vanzarea de actiuni, noteaza Mediafax.

Depardieu vorbeste, in interviul sau pentru Journal du Dimanche, despre iubirea sa fata de noua "patrie", Rusia, despre impozitele pe care le plateste, excesele sale si libertatea politica.

Definindu-se drept "un cetatean al lumii", Depardieu spune ca "a fost impins la expatriere". "Nu sunt un exilat fiscal, eu nu fug de fisc", a insistat actorul. "Am spus doar ca (impozitele mari - n.r) erau prea mult pentru varsta mea", a declarat el.

"Iubesc francezii, nu am plecat definitiv. M-am nascut in Franta fara sa am nimic si apoi, timp de 60 de ani, am oferit joburi a peste 100 de persoane", mai spune Gérard Depardieu, care a comparat impozitele de 30 % din profit in Franta cu cele din Belgia si cu cele de 13 % din Rusia.

"Nu am nevoie sa ma ascund, ca diversi oameni politici", a spus Depardieu, continuand: "Am devenit asemenea lui Cyrano, un barbat care este impotriva a tot si toate. Corespund unei imagini iubite de francezi - un rebel care agita apele. Am un spirit huligan care i-a placut mult lui Putin".

"Nu sunt nici de stanga, nici de dreapta. Am taiat cordonul ombilical", a spus Depardieu, vorbind despre ministrul francez al culturii, Aurélie Filippetti drept "domnisoara de la Cultura", al carei nume l-a uitat.

De asemenea, Depardieu a vorbit in termeni moderati despre situatia din Cecenia. "Nu sunt de acord cu ceea ce se zice in Franta despre Cecenia si Rusia si sunt un cetatean de onoare. Trebuie in primul rand sa traiesti acolo si apoi sa iti dai cu parerea", a spus el.

Nici situatia tinerelor din trupa Pussy Riot, incarcerate, in Rusia, nu l-a miscat prea tare pe artist. "In niciun caz nu sunt tinute in lagare de concentrare, cum scrie presa", a spus Depardieu, adaugand ca este mai ingrijorat de "conditiile din ghetourile de la periferia oraselor, care se vor islamiza", dand drept exemplu realitatile din filmul lui Jacques Audiard, "Un profet".

Artistul a spus ca nu se limiteaza la cetatenia rusa. "Mi-ar placea sa am sapte pasapoarte. O sa cer pasaport algerian, dar si altor cateva tari pe care le iubesc", a adaugat Depardieu.

Gerard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuti actori francezi pe plan international si are la activ peste 100 de filme in care a jucat, inclusiv cele din seria "Asterix", insa in ultima vreme a tinut prima pagina a ziarelor din motive care nu au legatura cu cariera artistica. In vara anului 2011, presa din lumea intreaga scria despre faptul ca actorul francez, suferind de incontinenta urinara, a incercat sa urineze, discret, intr-o sticla, deoarece insotitoarea de bord i-a interzis accesul la toaleta, pentru ca avionul - care circula pe ruta Paris-Dublin - se pregatea sa decoleze.

Gerard Depardieu a castigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere in cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", si un premiu Globul de Aur, pentru rolul sau din filmul "Cartea verde".

Depardieu a aparut si in filmul "Condamnat la viata" de Bogdan Dreyer, care a avut anul acesta premiera in cinematografele romanesti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri