Presedinta baziliana Dilma Rousseff a convocat o reuniune de criza cu ministrii sai cei mai apropiati, dupa o zi istorica de manifestatii in tara, potrivit site-urilor a trei publicatii braziliene, relateaza AFP, citat de Mediafax.
Aceasta reuniune, care nu a putut sa fie confirmata de AFP la presedintie, urmeaza sa aiba loc la ora locala 9.30 (15.30, ora Romaniei), la Brasilia, potrivit site-urilor O'Globo, Folha de Sao Paulo si O Estado de Sao Paulo.

Ministrul Justitiei Eduardo Cardoso va participa la reuniune, potrivit site-ului Folha, care scrie ca autoritatile de la Brasilia au fost "ingrozite" si "socate" de atacul asupra Ministerului de Externe, joi seara, comis de un grup de manifestanti, respins in ultimul moment de catre politie.
Potrivit Folha, participantii la reuniune vor evalua situatia, sloganurile si revendicarile manifestantilor, dar si oportunitatea unei interventii radiotelevizate a lui Rousseff catre tara aflata in revolta.

Serviciile presedintiei au anuntat anterior, joi seara, ca Rousseff a decis sa isi anuleze o vizita de stat prevazuta in Japonia in perioada 26-28 iunie, "din cauza evenimentelor actuale".

Peste un milion de manifestanti au iesit joi seara in strada, in peste 80 de orase din tara, cu revendicari multiple vizand obtinerea de servicii publice demne, impotriva coruptiei clasei politice, pe fondul unor critici privind sume colosale - 11 miliarde de euro - cheltuite pentru organizarea Campionatului Mondialde Fotbal in decurs de un an.

Aceasta miscare de revolta sociala, care se amplifica de aproximativ zece zile, este animata de tineri, majoritatea provenind din clasa medie, care resping cu fermitate orice implicare politica sau sindicala.

Ei au obtinut castig de cauza saptamana aceasta in privinta revendicarii lor initiale, care a servit ca un detonator al acestei fronde fara precedent, marile orase din tara anuland o scumpire recenta cu 7% a tarifelor la transportul in comun.

Insa nimic nu pare sa prevesteasca stingerea acestei miscari, care se mobilizeaza pe retele de socializare, fara lideri puternici cu care sa se negocieze si fara revendicari foarte concrete.

Luni, un prim val de manifestatii in masa, inedite in ultimii 21 de ani, a reunit aproximativ 250.000 de persoane in mai multe orase mari din tara, reprezentand un sfert din mareea umana care a invadat joi strazile oraselor in aceasta tara emergenta din America Latina.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri