UE a cerut Ungariei introducerea celui mai recent pachet de taxe, anuntat la mijlocul lunii iunie, in contextul incetarii procedurii de deficit excesiv derulate de Comisia Europeana, a declarat, luni, un purtator de cuvant al guvernului ungar, citat de cotidianul Portfolio
Guvernul ungar considera ca taxele nu sunt necesare pentru atingerea tintelor de deficit bugetar si intentioneaza sa utilizeze fondurile astfel obtinute pentru un program demografic, de incurajare a natalitatii prin sprijinirea familiei, a spus reprezentantul Executivului, conform Mediafax.

Comisia Europeana a recomandat la sfarsitul lunii mai incetarea procedurii de deficit excesiv impotriva mai multor state, intre care si Ungaria, iar decizia finala a fost luata saptamana trecuta de ministrii de Finante din UE.

Guvernul a anuntat la mijlocul lunii iunie ca va creste taxa pe tranzactiile financiare, redeventa miniera si o taxa speciala pentru companiile de telecomunicatii.

Astfel, taxa pe tranzactiile financiare cu numerar, precum retragerile de bani, va fi dublata, la 0,6%, in timp ce pentru transferurile intre conturile bancare va urca de la 0,2% la 0,3%. Redeventa miniera va creste de la 12% la 16%, iar contributia la asigurarile de sanatate, de 6%, se va aplica si veniturilor din dobanzi si castigurilor de capital. Taxa impusa de guvern sectorului telecom a fost majorata de la 2 forinti (0,7 eurocenti) la 3 forinti (1 eurocent) pe minut de convorbire si SMS/MMS.

Executivul a anuntat si ca va impune bancilor sa plateasca o taxa de 7% din valoarea obligatiunilor autoritatilor locale pentru care va prelua responsabilitatea platilor. Guvernul va prelua in acest an datorii de 612 miliarde de forinti (2 miliarde euro) denominate in moneda straina, in special franci elvetieni, ca urmare a problemelor de plata ale autoritatilor locale. Bancile vor fi nevoite sa plateasca, pana la mijlocul lunii decembrie 7% din valoarea acestor obligatiuni, respectiv 43 de miliarde de forinti (peste 140 milioane de euro).

Purtatorul de cuvant nu a dat detalii privind programul demografic, afirmand ca o serie de decizii urmeaza sa fie finalizate pe parcursul verii.

Potrivit informatiilor aparute in presa ungara, programul ar putea include o suplimentare a resurselor pentru locuinte sociale, beneficii mai mari pentru femei in timpul sarcinii si dupa nastere, mai multa flexibilitate in privinta taxelor pentru sistemul de ingrijire a copiilor si alocatiilor, precum si beneficii mai mari acordate familiilor in privinta unor contributii sociale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri