Presedintele chinez Xi Jinping a declarat ca Partidul Comunist ar trebui sa puna mai putin accent pe cresterea economica atunci cand evalueaza performantele guvernului si sa se concentreze mai mult pe bunastarea populatiei, dezvoltarea sociala si imbunatatirea calitatii mediului, scrie Mediafax.
Presedintele chinez Xi Jinping a declarat ca oficialii guvernamentali nu ar trebui judecati numai pe baza performantelor in ceea ce priveste cresterea economica, un nou semnal ca liderii de la Beijing sunt pregatiti pentru un ritm mai lent de expansiune a economiei, transmite Bloomberg, care citeaza agentia chineza Xinhua.

In luna mai, Xi a afirmat ca China nu va sacrifica mediul inconjurator pentru a asigura cresterea economica pe termen scurt.

China, a doua mare economie a lumii, trece prin cea mai severa criza de lichiditate din ultimul deceniu, deoarece guvernul incearca sa elimine creditarea speculativa din sistemul bancar.

"Xi legitimizeaza in continuare cresterea economica mai lenta. Este important ca oficialii de la nivelul administratiei locale sa stie ca a scazut importanta cresterii economice. Vor fi mai putine presiuni asupra guvernelor locale sa umfle prognozele de crestere economica", comenteaza pentru Bloomberg un manager de active din Hong Kong.

China are nevoie de o crestere economica medie de aproximativ 7% pentru a dubla Produsul Intern Brut pe locuitor pana in 2020, fata de nivelul din 2010, a declarat in luna mai premierul chinez Li Keqiang, dupa o intalnire la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel.

In ultimii 10 ani, China a inregistrat o crestere economica medie de 10,5% pe an, sprijinita de creditare, investitii publice si exporturi.

Pentru acest an, guvernul are o prognoza de crestere economica de 7,5%, insa criza de lichiditate ar putea cauza ratarea acestei tinte, anticipeaza analistii Goldman Sachs.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri