Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a declarat ca accesul Romaniei in programul Visa Waiver va avea loc cel mai probabil peste "cativa ani"
."Sper ca foarte curand, dar in mod real nu e vorba de urmatorii cativa ani. Asa cum stiti, am vazut o scadere constanta a ratei de refuz a solicitarilor de vize si aceasta ajuta Romania, dar in acelasi timp e nevoie si de unele schimbari legislative in SUA. Administratia de la Washington sprijina schimbarile legislative care sunt acum in Congres si care ar creste sansele de acces ale Romaniei, dar cel mai probabil va mai dura inca cativa ani. Dar este o tema la care lucram indeaproape cu partenerii romani", a afirmat oficialul american, intr-o declaratie de presa sustinuta inaintea receptiei de Ziua Nationala a SUA.

Butcher declarase anterior, potrivit Mediafax, intelege frustrarea romanilor privind vizele, dar includerea in programul Visa Waiver nu este o oferta pentru tarile partenere, ci se bazeaza strict pe respectarea cerintelor legislatiei americane.

"Inteleg ca poate e o frustrare in randul romanilor si oficialilor de aici, dar e important de amintit ca nu vorbim de un mod de a judeca o tara, nu e o oferta pe care o facem partenerilor cei mai buni. Legislatia are cerinte foarte precise care trebuie indeplinite si in privinta unora dintre acestea, cum ar fi combaterea terorismului si cooperarea pe probleme de securitate Romania a facut progrese importante, dar ceea ce e necesar acum este reducerea acestei rate de refuz si modificarea legislatiei pentru a face criteriile ceva mai accesibile", a afirmat el.
Butcher a aratat ca rata de refuz a solicitarilor de viza din Romania a scazut constant in ultimii ani pana la 17% in 2012, iar criteriul privind procentul de 3% care trebuie atins in baza legislatiei actuale ar putea fi modificat prin adoptarea de Congres a modificarilor sustinute de Administratia Obama.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri