Cresterea economica a Chinei a continuat sa incetineasca in trimestrul al doilea, la 7,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, din cauza evolutiei mai slabe a productiei industriale si a investitiilor in active fixe, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Datele anunta de Biroul National de Statistica de la Beijing sunt in linie cu media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg.

Rata de crestere economica de 7,5% inregistrata in trimestrul al doilea reprezinta o incetinire fata de cresterea de 7,7% estimata pentru primele trei luni ale anului.

In luna iunie, productia industriala a Chinei a inregistrat cea mai slaba evolutie din 2009.

Guvernul chinez tinteste pentru acest an o crestere economica de 7,5%, obiectiv amenintat insa de masurile adoptate pentru reducerea riscurilor din sistemul financiar.

Fondul Monetar International si-a inrautatit saptamana trecuta estimarea privind cresterea economica globala in acest an de la 3,3% la 3,1%. Pentru China, FMI anticipeaza o crestere de 7,8%.

Analistii bancilor Goldman Sachs, HSBC si Barclays anticipeaza o crestere economica de 7,4% pentru China in acest an, cea mai slaba evolutie din 1990.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri